Samlevejledning shelter

1. Du får leveret din shelter i moduler som på foto.

Først samler du gulv rammen som på foto her, alle dele til rammen er skåret ud i de rigtige mål. Alt efter hvilken størrelse du har købt, vil der typisk være 2 stk. regler på 2,4 meter og 6 stk. på 2,01 meter. Når du har lagt rammen ud hvor du ønsker shelteren, starter du med at måle ud til afstanden mellem de 6 korte regler. Start med at måle 61 cm. fra yder kanten af de lange regler. Her tegner du et mærke og placerer den første af de korte regler så midten er ud fra dit mærke. Herefter måler du 61 cm. fra midten til midten af de korte regler. BEMÆRK det sidste mellemrum får du nødvendigvis IKKE 61 cm, men det har ingen betydning. Grunden til der skal være præcis 61 cm, er at det er det mål der passer når du senere skal monterer gulvpladerne. Nu monterer du de medfølgende stolper/ben i hvert hjørne og 1 i midten og placerer hele rammen på nogle fliser ( fliser medfølger ikke medmindre det er bestilt ) Sørg nu for at rammen står præcis hvor du ønsker shelteren, og sørg for at den er i vatter hele vejen rundt.

Nu placeres gulvpladerne på rammen. Her er det vigtigt at du starter fra sammen ende som du før begyndte at måle de 61 cm fra. På den måde passer det med at pladerne samles midt på en regel. Nå pladerne er monteret, saver du rest plade af langs rammens kanter. Det er en god ide når du placerer pladerne, at få dem til at flugte med den forreste kant, altså den side hvor du ønsker åbningen så du ikke skal save langs den kant. Brug de små skruer til at fastgøres pladerne.

Nu er det tid til at montere de 3 færdigmoduler. Sider og gavl. Sørg for at den forreste kant på de 2 sider flugter 100% med kanten af gulv rammen. Det er vigtigt at siderne og gavlen presses ind så den kommer helt ind til rammen. Modulerne er monteret således at beklædningsbrædderne er ca. 15 cm. længere i bunden. De 15 cm. dækker gulvrammen. Brug de længste skruer til at gøre siderne og gavlen fast. Det er vigtigt at du skruer så langt inde i selve modulerne at skruen rammer ned i selve gulvrammen og ikke kun i gulvpladerne. De 2 sider og gavlen skrues ligeledes sammen. Her passer det med at gavlmodulet placeres mellem de 2 sider.

Når alle 3 moduler er monteret og gjort fast, skal tag reglerne monteres. Her er det en god ide at starte med den bagerste og herefter den forreste. Det giver mulighed for at få den præcis samme afstand mellem sidermodulerne bagpå og foran. Herefter fordeler du resten af tag reglerne mellem den forpeste og den bagerste. Skru indefra og op i tag reglerne med de lange skruer der medfølger. Når de er på plads monterer du tagpladerne på samme måde som gulvpladerne. Du flugter med de yderste kalmarbrædder på begge sider. sørg også for at flugte med front tag reglen. På bagsiden måler du 10 cm. ud fra den bagerste regel og saver tagplader så du får de 10 cm. udhæng ( ca. 5 cm fra yderste Kalmar.

Tagpap lægges som på foto fra bagenden af shelteren. Sørg for at lim kanten er øverst. Lad den første bane pap gå 3-5 cm. ud over den bagerste kant. Bemærk, der skal ikke bruges brænder til montering af pappet. Det er en god ide at du har en hjælper når du lægger pappet. Start med at afmonterer det blå plastik på bagsiden. Plastikken på den øverste limkant må ikke pilles af før du er klar med den næste bane pap. den næste bane lægges så den flugter med kantet af lim kanten. Igen piller du det blå plastik af og først når den ligger som den skal, piller du plastikken på limkanten af. DU HAR KUN 1 CHANCE 🙂 Når bane nr. 2 klister fast til lim kanten på bane nr. 1 er det så godt som umuligt af skille dem ad igen. Derfor, vær omhyggelig med at placerer dem rigtigt inden du limer den sammen.

Nu mangler du blot at montere de medfølgende pyntelister på forsiden og 1 på bagsiden.

Godt arbejde 😉 Du er nu klar til at hente din dyne og få en velfortjent lur i din nye shelter.
Hvis du er blevet sulten af det hårde slid, anbefaler vi at du bestiller et af vores fine grill sæt med gryde og det hele så du kan lave dig et velfortjent måltid over bål. Bestil den her: http://rahbek-furniture.com/store/product/grillsæt

Tak fordi du handlede hos Rahbek & Timbcon
Del gerne dine erfaringer på vores trust pilot.